Team Wiersema Advocatuur & Mediation

De drijvende krachten achter Wiersema Advocatuur & Mediation zijn advocaat en mediator Mirjam Wiersema en de ervaren en vakkundige secretaresse Astrid Vianen. Maak kennis met de mensen achter de zaken.

Mirjam Wiersema

Binnen een paar minuten merkt u het al. Mirjam Wiersema verenigt zakelijkheid met warmte en humor in de manier waarop ze met cliënten en collega’s omgaat. Dat doet ze trouwens privé ook, want het is gewoon zoals ze is. Ze biedt ruimte voor emotie en pakt daarna weer zakelijk door om alles goed voor u te regelen. En u begrijpt vast wel hoe een beetje humor de spanning kan doorbreken. Daarom passen die twee specialismen zo goed bij Mirjam.

Continu blijven ontwikkelen
Mirjam is nooit uitgeleerd. Daar is ze van overtuigd. Ze vindt het leuk en waardevol om zich te blijven ontwikkelen. Zo volgde ze bijvoorbeeld de vFAS-opleiding tot mediator en een speciale opleiding om slachtoffers bij strafzaken te ondersteunen.
Vooral van de intervisiegroep kan ze erg genieten. Levendige discussies met vakgenoten houden haar fris – en haar collega’s ook.

“Tegenspraak is goed voor je. Dat houdt je scherp.”

Advocaat Wvggz
De Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) geldt voor mensen die een psychische aandoening hebben en verplichte zorg krijgen opgelegd. De wet regelt hun rechten. Als hun gedrag ‘ernstig nadeel’ veroorzaakt, voor henzelf en/of anderen, kunnen ze te maken krijgen met een beschermende maatregel.

In die situatie zijn mensen erg kwetsbaar en meestal verward. Mirjam Wiersema zet zich met veel toewijding in voor deze psychiatrische patiënten. Iedereen heeft recht op een advocaat die volgens een piketrooster de zaak krijgt toegewezen.

“Ik zie erop toe dat cliënten zo goed mogelijk begrijpen wat er nou precies gebeurt. Dat bewaak ik gedurende het proces. Daarnaast zorg ik voor goede voorlichting, zodat de cliënt weet wat er met hem of haar kan gaan gebeuren. Op die manier kan ik deze kwetsbare mensen ondersteunen tijdens een heftige periode in hun leven.”

 

Astrid Vianen

Astrid Vianen voelt zich in de praktijk van Mirjam Wiersema als een vis in het water. Wat ze zo fijn vindt aan haar werk, is dat het helemaal bij het leven hoort. Alles komt voorbij. Ook de afwisseling is iets waar ze blij van wordt: de taken herhalen zich misschien, maar de situatie is elke keer anders. En ze krijgt alle ruimte om zelf te bepalen hoe ze dingen doet, en wat ze als eerste oppakt.

Vertrouwelijkheid
Vanuit de Randstad kwam Astrid met haar man mee, die een baan in het Noorden kreeg. Ze streken in Assen neer. Dat is alweer jaren geleden. Omdat ze zelf in Assen woont met haar man, dochter en zoon, komen er regelmatig cliënten binnen die ze kent.

“Discretie is heel belangrijk voor mij. Ik vertel aan niemand wat er hier gebeurt. Want je komt elkaar overal tegen: op school, op de sportvelden, in de supermarkt, in de buurt… Ik zie veel, maar vertel helemaal niets.”

Het komt altijd goed
Als dochter van een tuinder houdt Astrid van tuinieren. Verder leest ze graag biografieën en legt ze regelmatig een puzzel. Ze loopt regelmatig hard (haar hoogtepunt tot dusver was de halve marathon) en ook wandelen vindt ze heerlijk.

Astrid heeft nog een tip voor u. Ze heeft er zelf veel aan gehad. Sterker nog, het is haar motto geworden: Het komt altijd goed.

“Ik heb de neiging om gauw ergens over in te zitten, maar als je gewoon even een paar keer ademhaalt en afwacht, komt het meestal vanzelf goed.”